GitaarTrainer over mij
arrow_drop_up arrow_drop_down

Van passie naar missie

Iedereen kan muziek maken | Gitaarles online

Make Music!

Het is mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te motiveren om muziek te gaan maken. Iedereen kan namelijk een instrument bespelen. Dat geldt voor jong én oud. Vaak krijgen mensen op latere leeftijd spijt dat ze nooit eerder zijn begonnen met het leren bespelen van een instrument. Dat hoeft echter helemaal geen probleem te zijn: je bent namelijk nooit te oud om te beginnen. Zelf bespeel ik meer dan 25 jaar gitaar. Als kind begon ik zelf op blokfuit om notenkennis op te doen. Daarna maakte ik de overstap naar de piano. Al snel vond ik in de gitaar mijn ware passie. In mijn tienerjaren speelde ik in diverse bands en deed veel podiumervaring op. Met mijn rockband Touchin' Tongues bereikten we zelfs tot twee keer toe de Single Top-100, werden we verkozen tot Sky Radio Talent of the Year en reisden we af naar de Verenigde Staten. 


Onze singles werden op de nationale radio gedraaid en onze videoclips werden vertoond op nationale TV. In die tijd studeerde ik nog aan de Rockacademie in Tilburg en trad op op festivals en clubs door heel Nederland. Al snel daarna richtte ik mijn eerste gitaarschool op en gaf ik tegelijkertijd les op de muziekschool in Venlo. Momenteel ben ik sologitarist in de band HEAVENLY HEROES.


In muziek zit kracht. Naast alle muzikale geluksmomenten heb ik zelf ook de helende kracht van muziek ervaren. Ik raakte een aantal jaren geleden verstrikt in een depressie, gevolgd door een burn-out. Het was mijn gitaar die mij mentaal de rust bracht die ik nodig had tijdens die zware periode van 2 jaar. Kort voor die tijd had ik, door alle drukte in mijn persoonlijk leven, weinig tot geen tijd meer om muziek te maken. Ná die donkere periode vond ik mijn passie in gitaarspelen gelukkig terug en begon ik weer met het gitaarlesgeven.


Mijn gitaarlessen bied ik nu online aan om nog meer mensen te kunnen bereiken. Om mensen te helpen die het simpelweg te druk hebben: dat geldt voor ouders, kinderen, beginners en gevorderden. Op deze manier hoop ik ook mensen te bereiken waarvoor de drempel te hoog ligt om naar een muziekschool te gaan of voor diegene waarvoor privélessen te duur zijn. Maar ook voor al die mensen die de behoefte hebben om te ontstressen. 


Ik hoop dat ik je heb kunnen bemoedigen en inspireren om de stap te wagen de gitaar op te pakken en aan de slag te gaan. Je zult er geen spijt van krijgen.


Make Music!

Tasilo Pieck - GitaarTrainer


familie Wolters

"...Ouke is altijd gemotiveerd voor de gitaarlessen. Hij heeft er altijd zin in en vindt dat jij hem goed les geeft. Hij leert er veel van, zegt ie zelf. Wij, als ouders, zijn ook heel tevreden omdat we kunnen zien en merken dat jij goed aan kunt sluiten bij de mogelijkheden en interesses van het kind en dat je het kind in zijn eigen waarde laat. Ouke heeft al een brede muzieksmaak ontwikkeld en dat is voor jou geen probleem om dan samen te bekijken welk nummer nu zijn interesse heeft! Dat vergroot absoluut het plezier van het kind om naar de lessen te komen, omdat hij daardoor het gevoel heeft zelf een aandeel erin te kunnen hebben. Daarnaast maak je ook duidelijk welke basiskennis en -technieken vereist zijn en werkt daar gericht aan. Tenslotte vinden wij het als ouders ook heel belangrijk om te merken dat er goed samengewerkt kan worden met jou: afspraak is afspraak en de lestijden zijn volgens afgesproken tijdstip!..."

- familie Wolters -

Join ook de GitaarTrainer community

Basic lid Gitaartrainer

Premium lid

Nu de 1ste maand GRATIS

Standaard lid Gitaartrainer

Standaard lid

Nu de 1ste maand GRATIS

Premium lid Gitaartrainer

Basic lid

Nu de 1ste maand GRATIS

Wij gebruiken cookies